Regelement van de leerlingenraad

leerlingenraad 2
9 December 2015

De leerlingenraad is geïnstalleerd.
Voor groep 5: Jonathan Zonneveld en Merel de Wit
Voor groep 6: Ties Dudink en Roos de Wit
Voor groep 7: Sien van Vuuren en Femke Broersen
Voor groep 8: Jade van Vliet en Laurens Huttinga

Wethouder Aad Schoorl is op school gekomen om er een officieel tintje aan te geven. Ook waren er mensen van de pers aanwezig.
Het was een feestelijke eerste start van de leerlingenraad. Hieronder een foto van de instalering en een verslag van een interview van twee leden van de leerlingenraad met meester Peter en de wethouder meneer Aad Schoorl.

Wij hebben 9 december een interview gedaan met de Wethouder Aad Schoorl & de Directeur. Dit was onderdeel van de installatie van de leerlingenraad. Dit waren de vragen die we vroegen met daarop het antwoord wat ze samen dachten:

* Wat vindt u van deze school?
Een ouderwetse school dat mij een warm en gezellig gevoel geeft.
* Hoe vindt u de sfeer op deze school?
Je ziet dat er hard wordt gewerkt door zowel de leraren als de kinderen.
* Waarom vindt u dat er een leerlingenraad op de Zilvermeeuw moet zijn?
Omdat volwassenen andere ideeën hebben dan kinderen, kinderen hebben andere en misschien wel betere ideeën.
* Denkt u dat de leerlingenraad veel voor de school kan betekenen? Zo ja, wat dan?
Ja. Want wat wij eerder al zeiden: de kinderen hebben vaak betere en leukere ideeën dan volwassenen.
* Heeft u nog goede ideeën om de school en het plein beter en leuker te maken? Zo ja, welke zijn dat dan?
Kinderen weten wat ze zelf leuk vinden. Je kan ze zelf een tekening laten maken hoe zij het willen.
* Hoe wilt u het probleem aanpakken dat er steeds minder kinderen naar deze school komen?
Door het negatieve nieuws weg te vegen met positief nieuws zoals: een leerlingenraad maken.
* Wilt u dat de ouders meer te weten komen over de leermethode? Zo ja, waarom?
Ja, tuurlijk. Want dan weten de ouders ook hoe er gewerkt wordt.
Dit was het interview. Wij vonden het super leuk! Jade & Laurens, groep 8

SAMSUNG CSC