Unit 3

Welkom in Unit 3. Wij zijn samen groep 6, 7 en 8!
Dit jaar gaan we weer heel veel leren en samenwerken, daar hebben we echt zin in!
Samenwerken doen wij bijvoorbeeld bij Topondernemers! Dan werken alle groepen door elkaar en leren wij van elkaar.
Wij houden dit jaar ook een boekbespreking en groep 7 en 8 vertellen ook iets over een item uit het nieuws.
We starten dit jaar ook met een nieuwe methode voor computers! Delta de Draak gaat ons o.a leren hoe wij moeten programmeren!
Op deze pagina laten wij alles zien waar we mee bezig zijn!

Kinderboekenweek

Jeeeeee, het is weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema: op reis. Weer is er een kinderboeken markt je kan boeken van andere kinderen kopen die zij niet meer leuk vinden, maar jij natuurlijk wel. Er kunnen ook ouders meekomen. Het doel is altijd om kinderen lekker te laten lezen! Ook de kleuters! Met leuke kleuter boeken. We gaan ook dingen knutselen die te maken hebben met op reis gaan zo als: luchtballon, auto’s en veel meer!! De opening was super grappig en leuk!! In de opening gingen we ook nieuwe boeken presenteren.in elke unit kregen we een boek in unit 1 unit 2 en unit 3. In de opening hadden groep 8 en een paar van groep 7 en 6 ook het nieuwe dansje en liedje ingestudeerd het heet: reis mee. Ze deden het goed!!. Maar de normalen lessen hebben we natuurlijk nogsteets . weer verder over super geweldige kinderboeken week!!! Je kan het al aan de titel Kinderboekenweek het is alleen voor kinderen maar ik vind dat ouders ook wel een beetje mee mogen doen . Maat het is het meest voor kinderen bedoelt. Kinderboekenweek doen we al zolang ik op school zit. Maar ik weet niet hoelang ze al dien voordat ik op school zat dit doen. het is ziezo al super leuk!!!!
Katie

Thema Plastic Soep

We gingen naar het strand voor de plasticsoep toen we daar aan kwamen er waren 2 vrouwen Joyce en Pamela we kregen eerst handschoenen en daar moesten we het plastic mee opruimen voordat het in de zee terecht komt eerst beland het op de straten dan gaat het waaien en komt het op de strand en uiteindelijk komt het in de zee zo ontstaat er een plasticsoep en plastic vergaat niet nou ja na 100 jaar.
Shivano

Wij hadden les op het strand. Op het strand kregen we uitleg over de placticsoep. De plastic soep is een zee met allemaal plastic erin, en dat plastic is niet goed voor de dieren want dat eten ze dan op. Ook moesten we op het strand zo veel mogelijk afval zoeken en in de emmer doen. Want al dat plastic wat we op straat gooien, komt uit eindelijk in de zee terecht. Echt bizar wat voor afval we allemaal op het strand vinden! Sommige hadden wel 2 emmers vol afval! We hadden 2 vuilniszakken vol afval me naar school, maarde hele vieze dingen (zoals een potje met iets geel oranjes erin) die gingen gewoon in de container . Daarna gingen we gewoon weer naar school. Het was echt heel leuk en interessant.
Gemaakt door: Rosanna uit groep 7

HVC

Op vrijdag 13 september zijn wij naar HVC (huisvuilcentrale) geweest. Ik zat in de auto bij de vader van Jaidy ik zat met Jaidy,Donny, Jet en ik. Toen we bij HVC waren kregen we eerst een presentatie te zien over plastic en de geschiedenis. Dat vertelde meester Henk. Op de eerste trap stonk het een beetje maar dat maakt mij niet uit. Daar waren ovens die plastic verbrandden. Op elke verdieping vertelde hij iets anders. Toen we op de een na hoogste verdieping waren was daar een man die een grote grijphand bestuurde. Hij greep het vuil die de vrachtwagens net hadden geleegd. Het was heel veel plastic. Op die verdieping waren ook mensen aan het werk die de hele fabriek in de gaten houden. Daar waren heel veel computer schermen. We waren in een fabriek en de meneer ging natuurlijk wat uitleggen dus hadden we oortjes in onze oren. Ook hadden we gele hesjes aan, hoofdkapjes en helmen op ons hoofd. Het was bij HVC heel erg leuk en heel erg groot.

Gemaakt door: Melissa uit groep 8
gemaakt op: 26-9-2019

Op 13september gingen we naar HVC ik zat in de auto van de moeder van Anouk, juf Ingrid, Nikhil. Eenmaal aangekomen moesten we heel stil door de gang omdat daar mensen aan het werk waren. We moesten naar een hal toe daar kregen we een presentatie van hans. Daarna kregen we een haarnetje en een koptelefoon. Daarna moesten we naar de trappenhuis op de eerste verdieping mochten we kijken bij de ovens de grootste oven is oven vier. Ik weet niet meer wat we op de tweede verdieping. Op de derde verdieping gingen we kijken bij de vrachtwagens die gingen uitladen en toen was het niet zo druk. Bij de vierde verdieping gingen we naar de grijper waar alle aval in ge dumpt werd daarna gingen we naar beneden daar kregen we nog een pen die gemaakt werd door een vlapak.
Gemaakt door Menno