Unit 2

Welkom in unit 2!

Wij zijn Unit 2. Onze groep bestaat uit groep 3, 4 en 5. Wij zijn een gezellige groep en vinden het leuk om elkaar te helpen en met elkaar te spelen. Wij doen van alles in onze Unit. Dit zijn voorbeelden van wat wij doen: 

– Halverwege groep 4 zijn we aan de beurt om de groentetuin te onderhouden. In groep 5 oogsten we ieder jaar de groentetuin. We maken ook een kunstwerk en gaan op bezoek bij een kwekerij. 


 

Iedere dag werken de leerlingen aan een weektaak. Deze weektaak is op niveau en zit vol verschillende onderdelen die aan het einde van de week af moeten. Op deze manier worden we zelfstandig, krijgen we genoeg uitdaging en herhaling en moeten we zorgen dat we ons werk op tijd af hebben. Plannen is daarbij belangrijk. Een van de onderdelen is de Chromebook. Iedereen maakt daar verschillende opdrachten op.

 

We hebben verschillende lokalen. We hebben een ruimte waar de juf of meester ons lesgeeft. Er is een lokaal waar we geholpen worden door een juf en waar we mogen samenwerken. In het stiltelokaal moeten we zelfstandig werken en mogen we niet praten. 

We spelen iedere dag buiten. Groep 5 gymt 2x in de week en groep 3/4 1x. Dit jaar hadden we ook schooljudo. Groep 3 en 4 krijgen zwemles. Iedereen haalt sowieso een A-diploma, sommige kinderen krijgen zelfs een C-diploma. 

In Unit 2 leren we niet alleen rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen, maar ook techniek, muziek, expressie en topondernemers. Bij topondernemers leren we over de natuur, geschiedenis en de wereld. We maken dan een muurkrant, een werkstuk of een verhaal. Zo leren we van alles over de wereld. We krijgen ook Engels vanaf groep 3.