Unit 2

Welkom in unit 2!

Wij zijn samen groep 3, 4 en 5.

De kinderen van groep 4 en 5 waren al gewend aan elkaar, maar nu zijn er ook nieuwe kinderen van groep 3 bijgekomen en dat gaat erg goed! We kunnen elkaar allemaal goed helpen.

Op maandag en dinsdag loopt juf Kirsten bij ons stage: Zij studeert voor onderwijsassistente. Op donderdag is juf Danique in onze klas. Zij loopt snuffelstage vanuit het Kennemer College tot eind april.

‘s Middags gaan de kinderen van groep 3 in unit 1 spelen en werken. Ze herhalen daar de geleerde letters en hebben ook nog ruimte om te spelen.

We gaan ook weer verder werken met Topondernemers: Hier werken we samen aan een thema.

Het thema waar we nu mee bezig zijn is : “de wereld”.

In unit 2 is de afgelopen hard gewerkt. Groep 4 en 5 is bezig geweest met Topondernemers. We hebben geleerd over de wind en de windrichting. Ook hebben we proefjes gedaan met lucht en het laten zweven van spullen. Dat was erg leuk om te doen! Op de computers hebben we gewerkt aan een muurkrant over sterke dieren. We hebben geoefend met informatie opzoeken en het kopiëren en plakken van plaatjes. Toen de muurkranten klaar waren hebben we ze aan elkaar gepresenteerd.

Voor groep 3 is het de laatste periode dat ze ’s middags bij de kleuters zijn. We hebben het daar erg gezellig gehad en het was leerzaam om de geleerde woordjes ’s middags op een andere manier te behandelen. Maar we kijken er nu ook wel naar uit om ’s middags ook in unit 2 te zijn.

Volgende week is de laatste week voor de kerstvakantie. Een week vol activiteiten. Zo gaan we een kerstkaart bij het bejaardenhuis bezorgen, kerststukjes maken en hebben we natuurlijk het kerstdiner.

In de kerstvakantie kunnen we lekker uitrusten en in januari gaan we er weer voor!

Groetjes van unit 2.