Unit 2

Welkom in unit 2!

Wij zijn samen groep 3, 4 en 5.

De kinderen van groep 4 en 5 waren al gewend aan elkaar, maar nu zijn er ook nieuwe kinderen van groep 3 bijgekomen en dat gaat erg goed! We kunnen elkaar allemaal goed helpen.

Op maandag en dinsdag loopt juf Kirsten bij ons stage: Zij studeert voor onderwijsassistente. Op donderdag is juf Danique in onze klas. Zij loopt snuffelstage vanuit het Kennemer College tot eind april.

‘s Middags gaan de kinderen van groep 3 in unit 1 spelen en werken. Ze herhalen daar de geleerde letters en hebben ook nog ruimte om te spelen.

We gaan ook weer verder werken met Topondernemers: Hier werken we samen aan een thema.

Heel De Zilvermeeuw bakt!

HEEL DE ZILVERMEEUW BAKT EN SMAKT

De school is 65 jaar geworden en dat gingen we vieren.

We hebben hele lekkere dingen gebakken zoals cupcakes en koekjes en appelflappen, kwarktaart, chocolade koekjes en quiche(je zegt kies). Er was zelfs een jury. De ouders mochten ook naar binnen en we konden ook in de andere klassen kijken wat hun hebben gebakken. Mijn groepje was tweede plaats. Ik zat bij de moeder van pien en in het groepje zaten ik kick pien lissete machiel alicia pricsila

Kick

Heel de Zilvermeeuw bakt
De school is 65 jaar geworden .
En dat hebben we zeker gevierd .
We gingen bakken koekjes cup cakes
kwarktaart chocoladen koekjes
quiche( je zegt kies) en zelfs appelflappen.
Het was super lekker allemaal!!!!

We hadden een wedstrijd en er was ook een jury. Er was nog een wedstrijd en die heten heel de Zilvermeeuw smakt. We konden ook in de andere klassen kijken.
En daar waren ook lekkere dingen hoor.
Renske

Heel de Zilvermeeuw bakt

De school is 65 jaar geworden.
En dat hebben we groots gevierd.
Met heel de zilvermeeuw smakt en bakt.
Er was ook en wetstrijd en een jury.
En wij waar en eerste geworden.
Wij gaan naar bakkerij leek.
Wij hebben met de kwarktaart gewonnen.
En de andere hebben dit gebakken:
Koekjes.
Cup cakes .
Chocolade koekjes.
Quiche ( je zegt kies).
Appel flappen
En natuurlijk de kwarktaart.
Lotte

Het thema waar we nu mee bezig zijn is : “de wereld”.

In unit 2 is de afgelopen hard gewerkt. Groep 4 en 5 is bezig geweest met Topondernemers. We hebben geleerd over de wind en de windrichting. Ook hebben we proefjes gedaan met lucht en het laten zweven van spullen. Dat was erg leuk om te doen! Op de computers hebben we gewerkt aan een muurkrant over sterke dieren. We hebben geoefend met informatie opzoeken en het kopiëren en plakken van plaatjes. Toen de muurkranten klaar waren hebben we ze aan elkaar gepresenteerd.

Voor groep 3 is het de laatste periode dat ze ’s middags bij de kleuters zijn. We hebben het daar erg gezellig gehad en het was leerzaam om de geleerde woordjes ’s middags op een andere manier te behandelen. Maar we kijken er nu ook wel naar uit om ’s middags ook in unit 2 te zijn.

Volgende week is de laatste week voor de kerstvakantie. Een week vol activiteiten. Zo gaan we een kerstkaart bij het bejaardenhuis bezorgen, kerststukjes maken en hebben we natuurlijk het kerstdiner.

In de kerstvakantie kunnen we lekker uitrusten en in januari gaan we er weer voor!

Groetjes van unit 2.