Unit 1

Het nieuwe schooljaar is alweer een paar weken oud en nog steeds is het af en toe zomers warm. Het lokaal is iets anders ingericht dan de vorige jaren. We liepen allemaal, zowel juffen als kleuters, in het begin naar de verkeerde kasten. Inmiddels is iedereen eraan gewend. Vanaf de start zit er een nieuw meisje bij ons in de groep, Nadieh, we kenden haar al van de peuterspeelzaal. Ze heeft het heel erg naar haar zin bij ons.
Op maandag en dinsdag is Kirsten er. Zij leert voor onderwijsassistente en doet bij ons haar stage.
Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema “Beer is jarig”. Dit thema gaat niet alleen over je verjaardag vieren, de postbode, maar ook over vriendschap. Vriendschap is ook het thema van de Kinderboekenweek die op woensdag 3 oktober start.
Op de middagen komt groep 3 bij ons. Dan kunnen ze weer in de hoeken. En daar kan het lezen en rekenen goed gebruikt worden. We leren veel van ze.

Sinterklaas

Gelukkig kwamen Sint en zijn Pieten dit jaar toch ook weer even bij ons op bezoek. Het was wel even spannend, komt hij nou wel of komt hij toch niet. Maar uiteindelijk werd een slaperige Sint met een ouderwetse boerenkar het plein opgereden. De vrolijke en kleurige Pieten deelden pepernoten uit en waren blij ons weer te zien. Daarna kwamen Sint en zijn Pieten in de klas. Sint moest even uitleggen waarom hij moe was en nadat we een paar liedjes hadden gezongen was hij weer klaar wakker. Toen wilden de Pieten toch wel erg graag nog een keertje spelen in onze klas. De bouwhoek, de huishoek, tekenen, kleuren en zelfs schilderen hebben ze gedaan.

Dansen!

Maandag 6 november hebben we gedanst.
Anna kwam langs en heeft verschillende dansen met ons gedaan.
Lekker bewegen op muziek!